Rubriky
Bílí Tygři Družiny Oddíl Štíři Vlci

Oddílová bláznovská výprava

Od pátku 3. 6. do nedělě 5. 6. se na naší základně na Starých Hutích uskutečnila oddílová výprava. Tentokrát v bláznovském duchu, ocitli jsme se totiž v sanatoriu pro choromyslné. Blázniví vedoucí se snažili celý víkend uzdravit bláznivé děti, tedy Jedlíka, Robina, Kubu, Staníka, Adámka, Elišku, Brouka, Johnnyho a Klacka. Nemoci se projevovaly různě – Adámek například viděl na každém kníra, Klacek si myslel, že je opice, a Jedlík zase, že je ze dřeva.

Zkoušeli jsme všechny možné léčebné metody – od pravidelného dávkování léků v podobě gumových bombónů, přes cvičení jógy a meditaci, léčbu šokem (vodní bitva) či smíchem, až po terapii prací – společně jsme umyli celou kuchyň na základně a pohrabali louku! A musím říct, že teprve to nás vyléčilo – a mohli jsme se tak vydat zase domů, plní pozitivních myšlenek a propustit ošetřovatele Kamila, Tomáše, Broma, Roberta, Jarmila a ošetřovatelky Molly a Gizelu z jejich služeb.

Pro některé z účastníků to byla premiérová výprava a taky trénink na tábor – Adámek a Staník ale ukázali, že jsou houževnatá vlčata a chůzi do kopce s batohem i spaní daleko od domova mají v malíku. Myslím, že zrovna Staník chtěl přiblížit atmosféru výpravy i rodině doma, protože sobotní oběd uchovával v ešusu na památku až do neděle a dokonce si ho chtěl odnést až domů! 😀 Doufáme, že na příští oddílovou výpravu pojede opravdu celý oddíl 🙂

Klára