Rubriky
Bílí Tygři Oddíl

Tábor a poslední výpravy

Již za několik dní se náš oddíl vydává na tábor. Buňka je plná nachystaných věcí, které vezeme s sebou, vedoucí dolaďují program a děti se snad na dva týdny strávené pospolu nesmírně těší.

Přesto ještě před prázdninami stihla družina Sladkonek a družina Bílých tygrů vyrazit na poslední výpravy. Z výpravy Bílých tygrů vám zde zveřejňujeme zápis z pohledu účastnice – Bětky.

VÝPRAVA – PULČÍNSKÉ SKÁLY
17. 6. 2016
V pátek jsme měli sraz na vlakovém nádraží v Uherském Hradišti v 16:10. Na výpravu jeli: Jedlík, Kuba, Robin, Locika, Rebeka, Bětka, Cvrček, Mot, Dave a Zbyňa. Když už bylo tak 10 min po srazu už tam byli všichni kromě Rebeky, tak zavolal Zbyňa její mamce a ta řekla, že Rebeka už jela a že by tam už měla  být. Poté nám vedoucí rozdali jídlo na celý víkend, lihové vařiče a stany. Vařili jsme si ve dvojicích. Když už nám přijel vlak, Rebeka tam ještě nebyla tak Zbyňa počkal, jestli nedojede a ostatní se vydali do vlaku, který jel do Bylnice. Ve vlaku jsme si povídali, hráli různé hry atd. Když jsme dojeli do Bylnice tak jsme přesedali do vlaku směr Horní Lideč. Dojeli jsme a poté jsme šli pěšky. Chodili jsme po očíslovaných stezkách. Měli jsme dojít na 7, kde jsme měli postavit stany a přespat tam. Po cestě jsme povečeřeli chleba s máslem a rajčetem. Pak jsme potkali lidi, kteří nám řekli, že tam kdysi byl medvěd. Už jsme došli na 7 a postavili jsme si stany v jednom stanu spali kluci a v druhém holky a vedoucí spali pod širákem. Když už bylo kolem 9 – 10 tak dojela Rebeka se Zbyňou. Pak šla Rebeka povečeřet a pak z námi došla a řekla nám, že byla ve Starém Městě, ale nakonec dojela. Poté jsme už šli spát.

18. 6. 2016
Ráno jsme se vzbudili hráli jsme hry a šli jsme snídat. Po snídani jsme se vydali na dlouhou cestu, když už jsme došli na 14 (do skal) tak jsme si uvařili oběd – gulášovou polévku. Poté jsme se vydali na cestu do Pulčínských skal do Kempu, kde jsme měli přespat. Když jsme došli na místo postavili jsme si stany. A šli jsme se projít do skal. Pak ten kdo chtěl, mohl jít do Skalního města. Ti, kteří nechtěli, mohli jít zpátky do Kempu, kde jsme nebyli sami, ale i další trochu hlučné rodiny. Když už došli všichni do kempu uvařili jsme si večeři – těstoviny s nivou a kukuřicí. Poté jsme šli hrát hry o čokoládu děcka proti vedoucím. Jak jsme dohráli šli jsme si sednout na skálu kde jsme si rozdělili čokoládu a vykládali si co se nám nejvíce líbilo většina se shodla, že se jim nejvíce líbila příroda.  Pak jsme si šli vyčistit zuby a spát.

19. 6. 2016
Ráno jsme se vzbudili sbalili jsme si věci a vydali jsme se na cestu na vlak. Po cestě jsme posnídali chleba s paštikou.  A zastavili jsme se na dvou loukách, kde jsme hráli hry. Když už jsme dorazili na vlak tak jsme si dali chleba s paštikou a mohli jsme si něco koupit v automatu. Poté jsme nasedli do vlaku a jeli jsme do Bylnice a odtud domů. Po cestě jsme hráli hry např. Bang, guláš atd.) Než jsme stačili dohrát hry už jsme byly v Hradišti kde na nás čekali rodiče.