Rubriky
Bílí Tygři

Okresní kolo Svojsíkova závodu Pitín 2017

Každé dva roky probíhá pro skauty a skautky Svojsíkův závod. Jedná se o celodružinový závod kde se testují takové dovednosti jako spolupráce, řešení krizových situací nebo i vzájemná důvěra. Letos tento závod probíhal pod vedením bratrů a sester z Bojkovic v krásném prostředí kolem Pitína. Letos jsme na závod vyslali družinu Bílých tygrů a jak dopadli, to si můžete přečíst v příspěvku od Aničky 🙂

Každopádně jim všem moc gratulujeme!!!

“V sobotu 20. května 2017 se naše družinka Bílých tygrů zúčastnila Svojsíkova závodu v Pitíně. Hned ráno v 6.50 jsme se tradičně sešli na autobusovém nádraží „u nástěnky“ a vyrazili jsme autobusem do Pitína. Počasí nám moc nepřálo, bylo chladno, naštěstí ale nepršelo.

Závod začal společným nástupem účastníků a oceněním některých vedoucích. Potom už ze startu vybíhaly jednotlivé skupiny soutěžících podle čísel. Naše skupinka s číslem 20 běžela jako poslední, takže jsme si čas před startem krátili hraním různých her. Když jsme přišli na řadu, dostali jsme nejprve lísteček s úkoly, které jsme měli po cestě plnit, a pak už jsme vyrazili na trať. Cestu nám nejprve ukazovaly fáborky, ale ve druhé části trati už jsme se museli orientovat podle azimutu.

Po cestě nás čekala řada obtížných úkolů, jako např. krizová situace, určení polohy, hledání autobusového spojení v jízdním řádu atd. Nejlépe se nám dařilo luštění šifer. V cíli nás čekala svačina a za nějakou dobu vyhlášení výsledků, které nás velmi potěšilo, protože druhé místo jsme nečekali. Už se těšíme do dalšího kola!”