Rubriky
Oddíl

Tábor Radenice 2019 – Star Wars

Hvězdné datum: 29. červen 2019 po Kristu
Jednoho dne se v ranních hodinách shromáždila velká skupina poutníků dychtících po dobrodružství u kosmodromu ve Starém Městě. Po pár hodinách cesty raketoplánem společnosti České Dráhy jsme přistáli v docela jiném světě – Sklené nad Oslavou. Chvíli jsme se museli ujišťovat, že jsme cestou tam neprošli žádnou červí dírou, která by nás přepravila o nějaký ten rok zpátky, ale všechno sedělo, i ve Sklené byl rok 2019 našeho letopočtu. Od zdejšího kosmodromu jsme už museli cestovat způsobem tak starým, že ani nevíme, kdo jej vynalezl – pěšky. Cesta nám však byla vynahrazena moderním zázemím, jenž skýtalo naše tábořiště, můžeme se tedy pochlubit takovými vymoženostmi, jakými je například tekoucí voda či nepromokavá plachta. Neskutečné, kam ta doba pokročila.
Nemyslete si však, že jsme se tady jen dva týdny poflakovali a užívali luxusu. Opak je pravdou. Naše pohodlí jsme museli mnohokrát obětovat ve jménu celičkého vesmíru. Jak jste si totiž jistě nemohli nevšimnout, tak vesmír je už nějaký čas pod nadvládou Impéria, které nám upírá naše lidská (i nelidská) práva, a proto jsme museli pomoci Lukovi, C3PO, R2D2, Leii i dalším, abychom nastolili opět republiku, demokracii a mír.
Když jsme ale zrovna nezachraňovali vesmír, tak jsme se stihli docela dobře pobavit, zasmát, zazpívat a snad se i něco nového naučit. O tom Vás, milé čtenáře, ale lépe zpraví vaše ratolesti. S jistotou mohu jen říct, že jsme se po čtrnácti dnech vrátili všichni do svých domovů zdrávi a plni zážitků.
Krtek a kolektiv