Rubriky
Štíři

Výprava Štírů s 5. oddílem do Hluku

8. – 10. 11. 2019 se uskutečnila výprava Štírů do Hluku.
Začala normální schůzkou na klubovně, kde jsme zametali listí. Potom jsme se vydali na autobus a jeli do Hluku. Z autobusové zastávky jsme šli na klubovnu Kon-Tik, ale museli jsme ještě chvíli čekat, protože tam uklízeli a tak jsme trochu posilovali na hřišti před klubovnou.
Když jsme došli do klubovny, tak jsme se trochu zabydleli, najedli a hráli pár her, například jsme na prkýnko udělali z mouky pyramidu a na vrchol jsme dali kousek cibule a postupně jsme v kolečku odkrajovali kusy mouky a tomu, komu spadl kousek cibule, tak ten ji musel vylovit pusou. A pak už jsme šli spát.
Následující den ráno jsme si udělali rozcvičku, posnídali rohlíky a vydali se společně s Kon-Tikama pomoct zaklínači (Filip) dopadnout příšeru. A tak jsme se autobusem a vlakem dostali do Starého Města, kde jsme si zahráli seznamovací hry a pomocí mapy jsme určili směr cesty a vydali jsme se na Velehrad. Když jsme tam dorazili, tak jsme si prohlédli skanzen na Modré a poobědvali. Pak jsme vyšli kopec ke kostelíku a zde byli na zemi poházené papírky a my jsme je brali do kostela, ale přitom nás chytali tři studenti. Když jsme měli konečně všechny lístečky, poskládali jsme z nich vzkaz, na kterém bylo, jak máme zneškodnit příšeru. Proto jsme se vydali k jezeru, do kterého jsme nalili dva lektvary a příšeru z jezera vyhnali. Jenomže kníže nám na začátku řekl, že mu máme donést hlavu příšery. A tak jsme se vydali na autobus, ale nejel nám hned a tak jsme si zahráli ještě pár her.
Autobusem jsme dojeli do Míkovic a pak jsme šli pěšky do Hluku. Po cestě jsme šli lesem, kde rostly květiny, které měla příšera jako potravu. A tak jsme je posbírali, aby jsme ji mohli zneškodnit. Nakonec příšera přiběhla a zaklínač s ní bojoval. Nakonec ji porazil a vzal její hlavu. Potom jsme šli dlouhou cestu do Hluku, kde na nás už čekal kníže. Předali jsme mu hlavu příšery a on nás odměnil měšcem peněz. A potom už Filip s Bětkou šli dělat večeři a my jsme si s Locikou zahráli “Hádej kdo jsem”. Pak jsme povečeřeli guláš a šli jsme spát.
Další den ráno jsme si udělali rozcvičku a pak jsme si dali ovesnou kaši s jablky. Po snídani jsme si ještě zahráli například “Městečko Palermo” a natočili krátká videa na oslavu 100. výročí založení skautingu v UH. Pak jsme ještě pouklízeli klubovnu a vydali se na autobus a odjeli zpátky do UH.
Vendy