Rubriky
Pavouci

Pavouci v Moravském krasu

Ačkoliv region Moravského Slovácka patří mezi nejhezčí v Česku, a to zejména pro svoji kulturu, naznala pětice Pavouků, že by nebylo na škodu nakouknout také někam dál. Pavouci tak vyrazili do oblasti, kde je půda kamenitá, terén kopcovitý a jeden se zde musí rozhlížet, aby se do jeskyně nepropadl – do Moravského krasu.

Aby byla výprava ještě zajímavější, byla tvořena skauty a skautkami i z jiných středisek napříč Moravou i východních Čech. Celkem 31 dětí se tedy sešlo v pátek večer v Ostrově u Macochy v nervózních očekáváních. Tato se však postupně rozplynula.

Všichni jsme se shromáždili ve společenské místnosti, kde profesorka Dippetová slavnostně zahájila kurz Rychločar, následně nás Moudrý klobouk rozdělil do čtyř kruhů a rovnou jsme se v těchto kruzích odebrali na hodinu dějin čar a kouzel.

Ráno jsme po svižné rozcvičce přišli na hodinu péče o kouzelné tvory, kde jsme však zjistili, že Mlokovi Scamanderovi, našemu učiteli, ukradl hamižný střet hrabáka, přitopýra a strašilku, rozhodli jsme se tedy Mlokovi pomoci a zvířata najít.

V jeskyni u hradu Holštejn jsme našli přitopýra, strašilka zase skřetovi utekla, když se nám smál zpoza okna, nakonec jsme našli i samotného skřeta s hrabákem. Přitom jsme však zjistili, že hrabáka neukradl pro hamižnost, ale osamělost, přizvali jsme ho tak mezi nás a společně si zazpívali bradavickou hymnu.

Když jsme se během nedělního dopoledne loučili s ostatními skauty, měli jsme na paměti, že jsme úspěšně navázali nová přátelství, která bychom napříště rádi rozvíjeli, mimoto nám pro notorické opakování utkvělo, co je to endemit a co je to závrt.